В Україні з'явився перший приватний спецекспортер

спецекспортер

Київська компанія «Інкомпас» першою з приватних компаній отримала повноваження спецекспортера – право надавати посередницькі послуги з продажу озброєння за кордон.

Повноваження у сфері ремонту, придбання, реалізації та транспортування товарів військового призначення підприємству надані до 1 квітня 2026 року.

Урядом внесено відповідні зміни до постанови КМУ № 1228-1999р. «Про надання суб’єктам господарювання повноважень на право здійснення експорту, імпорту товарів військового призначення та товарів, які містять відомості, що становлять державну таємницю», повідомляє Ліга оборонних підприємств України, до складу якої компанія увійшла 8 грудня.

ТОВ «Інкомпас», яке засноване у 2017 році в м. Києві, є імпортером та дистриб’ютором оборонної та супутньої високотехнологічної продукції на український ринок. Підприємство співпрацює з західними компаніями щодо постачання передових військових технологій для державних та цивільних клієнтів. Напрямки роботи: оборона і безпека, авіакосмічна галузь, морські системи і озброєння, інфраструктурні рішення, технології.

Серед іншого компанія на українському ринку пропонує окуляри нічного бачення PCO PNL-3M для пілотів гелікоптерів (PGZ, Польща), гелікоптерні шоломи LH350 (MSA, Франція), підвісні оптико-електронні системи Trakka TC-300, водолазні скутери Rotinor (Німеччина) та ін.