Львівський завод передав ЗСУ партію танків та БМП

Львівський завод передав ЗСУ партію танків Т-64 та БМП-1

Державне підприємство «Львівський бронетанковий завод» передало Збройним Силам України партію модернізованих танків Т-64 і капітально відремонтованих БМП-1.

Військові отримали п'ять танків та сім бойових машин піхоти, пише АрміяInform.

На модернізованих бронемашинах встановлено нові приціли, прилади нічного бачення, цифрові радіостанції, системи супутникові навігації, прилади освітлення тощо.

Зазначимо, що на відміну житомирського заводу, який учора передав ЗСУ партію БМП-2, львівський завод пофарбував передані БМП-1 відповідно до нових схем деформуючого фарбування техніки Збройних Сил України, що були затверджені 7 липня цього року. Водночас танки чомусь пофарбовані за старим зразком.

Львівський завод передав ЗСУ партію танків Т-64 та БМП-1

За словами керівництва підприємства, у 2021 році загалом було відремонтовано та передано українському війську понад пів сотні броньованих машин.

Повідомляється, що наступного року очікується модернізація самого заводу. Вже проведено тендери та закуплено сучасну техніку на більш ніж 80 мільйонів гривень. Це дасть змогу не лише ремонтувати, модернізувати танки та БМП, а й налагодити власне виробництво таких броньованих машин, як «Дозор-Б».



За підсумками 2020 року прибутки Львівського бронетанкового заводу зросли на 2656% – з 2,5 млн грн у 2019-му, до 81,9 млн грн у 2020 році. Це дозволило ЛБТЗ піднятися з 24 на 10 сходинку у цьогорічному рейтингу (ТОП-100) українських оборонних підприємств за версією Ukrainian Military Pages.

Львівський завод передав ЗСУ партію танків Т-64 та БМП-1

ua en