У тероборону візьмуть і без досвіду служби

На службу у тероборону візьмуть і без досвіду служби

Територіальні центри комплектування запрошують охочих підписати контракт на військову службу у підрозділах тероборони, беруть усіх – вік до 60 років, досвід служби не обов'язковий.

При цьому повідомляється, що підрозділи мають укомплектувати вже до 15 січня 2022 року.

Посади пропонують як офіцерам запасу, так і сержантам, солдатам. Зауважимо, що наразі діє заборона на прийняття на службу офіцерів із запасу, але очікується, що для тероборони, цю заборону знімуть. Також планується дозволити переведення у бригади ТрО діючих військовослужбовців з інших частин.

Як ми вже писали, чисельність постійного штату бригад тероборони складатиме від 300 до 450 військовослужбовців за контрактом, в залежності від кількості батальйонів.

Укомплектують управління батальйонів, посади командирів рот та деякі інші посади. Решту посад комплектуватимуть резервістами та військовозобов'язаними, яких призиватимуть за мобілізацією у разі загострення.

Загалом постійна чисельність Сил територіальної оборони (без урахування резервістів та військовозобов'язаних) складатиме 10 000 осіб.

Враховуючи стислі терміни та низькі вимоги, можна припустити відсутність якісного відбору кандидатів на службу у територіальну оборону та як наслідок низьку якість укомплектованості та сумнівну спроможність нашвидкуруч набраних штатів виконувати завдання за призначенням.

Сподіваємося, що відповідальні командири вивчили та підібрали собі людей завчасно.