16 січня не пропустить день «Кіборгів» на каналі UA: ПЕРШИЙ

16 січня. Не пропустить день «Кіборгів» на UA: ПЕРШИЙ

У неділю, 16 січня, в День пам’яті захисників Донецького аеропорту, в Україні вшановують подвиг учасників боїв за донецьке летовище в травні 2014-го – січні 2015 років. Цього дня на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ відбудеться показ низки тематичних проєктів.

О 18:45 відбудеться показ власного документального спецпроєкту суспільного мовника «Аеропорт. Перший штурм». Стрічка складається з реальної відеохроніки оборони Донецького аеропорту, та розповідей військових, які його захищали – від самого початку й протягом усіх 242-х днів жорсткого протистояння. У фільмі знялися герой України танкіст Євген Меживікін, спецпризначенці Сил Спецоперацій на псевдо «Турист» і «Редут», які на час штурму керували обороною аеропорту, командир розвідгрупи 72-ї омбр Тимофій «Вернигора», мінометник Андрій Моруга та мешканка Донецька, розвідниця-доброволиця Лілія «Сова».

О 20:05 – показ документального проєкту «Братство Червоного хреста», який розповідає про військових медиків, які на передовій в зоні бойових дій борються за життя українських військових. Проєкт, знятий в репортажному стилі, являє собою докладну розповідь про реальні події, поєднані з нарисами-враженнями учасників війни, яку розв’язала проти України Росія.

О 22:00 – прем’єра художнього фільму «Кіборги» режисера Ахтема Сеітаблаєва на телеканалі UA: ПЕРШИЙ. Військова драма «Кіборги» – це знаковий фільм українського кінематографа, який розповідає про події, що дійсно відбувалися на території Донецької області. Фільм отримав високі глядацькі оцінки.

Нагадаємо, що за ініціативи учасників боїв за летовище 16 січня в Україні відзначають День пам’яті захисників Донецького аеропорту. Бої тривали від 26 травня 2014-го до 22 січня 2015 року. Оборона тривала 242 дні, коли українські військові, добровольці, медики й волонтери протистояли російським гібридним військам. У боях загинула сотня й отримали поранення понад три сотні українських військових.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»