Військовим колотимуть третю дозу вакцини

Військові незабаром зможуть отримати цифрові сертифікати про вакцинацію

Міністр оборони Олексій Резніков доручив організувати бустерну вакцинацію військовослужбовців ЗСУ та забезпечити генерування електронних сертифікатів.

Після видання наказу Міністерства охорони здоров'я про введення бустерної дози вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих віком від 18 років на нараді в Міноборони було поставлено завдання відпрацювати відповідні заходи, повідомляє відомство.

«Сьогодні ЗСУ є лідером за рівнем вакцинації в країні. Повністю щепилося 95% особового складу. Це допомагає захищати здоров’я наших воїнів. Зараз постає питання введення бустерної вакцини. Згідно з рекомендаціями МОЗ, оптимальний термін ревакцинації – від 6 до 9 місяців після другого щеплення, незалежно від того, якою вакциною щепилася людина. В армії високі темпи вакцинації були ще до того, як до цього процесу активно долучилися інші громадяни. Тому, з одного боку, необхідно забезпечити оптимальний формат ревакцинації. З іншого, ми звернемося до колег з МОЗ за деякими роз’ясненнями. Зокрема, щодо тих випадків, коли 9 місяців вже минули. Так само буде зроблено усе необхідне, щоб сертифікати вакцинації військових відображалися у сервісі «Дія». Після бустерного щеплення сертифікати видаватимуться на 270 днів», – сказав Олексій Резніков.

У Міністерстві оборони також нагадали, що від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України 238 780 осіб отримали 1 дозу вакцини, 2 дози вакцини отримали 233 094 особи.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»