Мешканці села на Тернопільщині «перемогли» тероборону

Мешканці села на Тернопільщині «перемогли» тероборону

Жителі Великого Глибочка, що на Тернопільщині, «відстояли» своє село та не допустили розміщення в ньому підрозділів тероборони. Військовим довелося шукати інше місце.

Підрозділ військ тероборони розмістять в селі Ступки Байковецької ОТГ, повідомляє TeNews.

Штаб тероборони розмістять приміщенні школи, яка зараз не діє. Таке рішення одноголосно прийняли усі учасники громадських слухань Байковецької територіальної громади.

«Але це, так би мовити, тільки юридичний бік справи, – зазначив під час слухань сільський голова Анатолій Кулик. – А є ще моральний. Бо йде вже восьмий рік війни і боронити свою країну – наш священний обов’язок. І тішити себе думкою, що Росія не нападе знову – це ілюзія. Сподіваюся, ми всі засвоїли уроки 2014 року».

Представники територіальної оборони звернулися до влади Байковецької громади наприкінці грудня, аби ті дозволили розмістити підрозділ. Перед цим штаб бригади тероборони планували облаштувати в селі Великий Глибочок, втім місцеві жителі виступили проти.

Там мали розмістити управління 105-ї бригади тероборони та один з батальйонів. Військові село обрали через зручне розташування неподалік обласного центру. Мова йшла про дві будівлі, які раніше були на балансі районної лікарні, але зараз не використовуються.

Командир бригади звернувся до Білецької громади, до якої входить село, ще у вересні.

Але наприкінці грудня військовим повідомили, що розміщення на території села підрозділів тероборони створить небезпеку для місцевих, а вільні приміщення вони краще використають для облаштування спортивного комплексу, кафе або реабілітаційного центру.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»