Сирському показали новий ракетний комплекс РК-10 (ВІДЕО)

Сирському показали новий ракетний комплекс РК-10 (ВІДЕО)

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський відвідав Конструкторське бюро «Луч», де йому презентували найновішу розробку – ракетний комплекс РК-10, який за твердженням розробників, здатний збивати безпілотники та гелікоптери.

Нагадаємо, що універсальну ракету Р-10, що може застосовуватися проти танків і літаків, КБ «Луч» представило на XVI Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека 2019».

ПТРК і ЗРК: універсальна керована ракета Р-10 від КБ Луч

Універсальна керована ракета у транспортно-пусковому контейнері РК-10 зі змінними бойовими частинами призначена для враження нерухомих та рухомих сучасних броньованих цілей із динамічним захистом, невеликих кораблів (катерів) та низколетящих повітряних цілей.

Ракета не самонавідна – вона наводиться на ціль лазерним променем (аналогічно ПТКР від КБ «Луч»), який світить їй у хвіст (на фото нижче можна побачити приймач).

ПТРК і ЗРК: універсальна керована ракета Р-10 від КБ Луч

Максимальна дальність стрільби ракетою складає 10 км. Маса ракети – 62 кг, бойової частини – 38 кг. Довжина транспортно-пускового контейнера – 2144 мм, діаметр ТПК – 190 мм.

Протитанковий варіант ракети Р-10-К оснащується 152-мм тандемною кумулятивною бойовою частиною (на фото) із заявленим бронепробиттям у 1100 мм за динамічним захистом. Застосовувати протитанкову версію передбачається передусім з бойових гелікоптерів.

Зенітна ракета Р-10-ОФ оснащується 130-мм осколково-фугасною бойовою частиною з ударним ядром та безконтактним підривачем. ЗКР Р-10-ОФ призначена для застосування у мобільних зенітно-ракетних комплексах. Крім того, ракета здатна пробити до 120-мм броні.

Швидкість ракети, що оснащена двома двигунами, складає 750 м/с.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»