Міноборони повідомляє про спробу постачальників заблокувати закупівлі харчування для військових

харчування військових

Недобросовісні компанії намагаються через суд заблокувати закупівлі харчування для військових частин Збройних Сил України.

Про це повідомляє Інформаційна агенція Міністерства оборони «АрміяINFORM».

У середу, 15 лютого, у Шостому апеляційному адміністративному суді відбувся розгляд двох апеляційних скарг Міноборони на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва щодо справ № 640/4720/22 та № 640/4729/22 за позовами ТОВ «Українська компанія «Торг-Інвест».

У відомстві повідомляють, що зазначена компанія подала до Антимонопольного комітету України та суду понад 25 надуманих скарг та позовів, предметом яких є оскарження умов оголошення про проведення процедур закупівель та умов договорів.

Наразі в судах компанія намагається оскаржити 12 процедур закупівель послуг з організації харчування особового складу Збройних Сил на 2022 рік.

«При цьому варто зауважити, що ТОВ «Торг-Інвест» навіть не подала у своїй тендерній пропозиції жодного документа, який був передбачений в оголошенні Міноборони. Згадане товариство фактично продемонструвало відсутність справжніх намірів із забезпечення харчування особового складу українського війська», — інформує відомство.

Фахівці юридичної служби Міноборони переконані, що дії «Торг-Інвест» спрямовані на блокування процедур закупівель з організації харчування і можуть свідчити про зловживання своїми правами та кваліфікуватись як вчинення злочину, передбаченого статтею 114-1 Кримінального кодексу України, а саме — перешкоджання законній діяльності ЗСУ в особливий період, та призвести до зриву організації харчування особового складу.

Проте суд апеляційної інстанції на засіданні 15 лютого по справі № 640/4720/22 не врахував доводи Міноборони, також суд не переконали й ті обставини, що позивачем не подано жодних документів у складі своєї тендерної пропозиції.

«В умовах особливого періоду й відкритої збройної агресії РФ питання гарантованого забезпечення харчування особового складу Збройних Сил України має стратегічне значення для обороноздатності країни й не може бути предметом комерційних оборудок і будь-яких маніпуляцій», — наголошують військові.

Повідомляється, що Міноборони продовжить вживати всіх необхідних заходів, спрямованих на забезпечення організації харчування особового складу Збройних Сил України. При цьому запевняють, що відомство готове до різних ситуацій і попри будь-які спроби постачання харчування буде забезпечено.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»