Канада відправила Україні «нелетальну» військову допомогу

Канада відправила Україні нелетальну військову допомогу Літак СС-177 (демонстраційне фото). Фотограф: Ray Abela

Канадський уряд відправив до України додаткових інструкторів і партію військової допомоги, що включає засоби розвідки, логістичного забезпечення та засоби індивідуального захисту.

Вантаж було відправлено військово-транспортним літаком Boeing C-177 Globemaster III у ніч з 3 на 4 лютого, повідомляє Міністерство національної оборони Канади.

«Обладнання включає засоби індивідуального захисту та засоби перевезення вантажів, а також засоби спостереження та виявлення. Команда військовослужбовців ЗС Канади супроводжує обладнання, щоб допомогти в його інтеграції та забезпечити належну підготовку українських сил безпеки щодо його функціонування та обслуговування», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що канадські військові залишаться в Україні для додаткового навчання українських сил безпеки. Точні місця та дати прибуття додаткових інструкторів, які братимуть участь у розширенні Канадою навчальної місії «Операції UNIFIER» (OpUNIFIER), не будуть розголошуватися з міркувань оперативної безпеки.

Канада відправила Україні нелетальну військову допомогу
Канада відправила Україні нелетальну військову допомогу
Завантаження літака. Фото: Canadian Armed Forces / Facebook

Наголошується, що Канада непохитно підтримує суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України. Ця пожертва обладнання ще більше допоможе українським силам безпеки захиститися від загроз Росії та нарощування військових сил в Україні та навколо неї.

З 2015 року Канада надала Україні нелетальної військової техніки на суму понад 23 мільйони доларів. Це обладнання включало системи зв’язку, що використовуються для польових операцій, мобільний польовий госпіталь та обладнання для утилізації вибухівки. За цей час канадські інструктори також навчили близько 33 000 українських військовослужбовців ряду тактичних передових військових навичок.

Крім того, цивільний та військовий персонал Міністерства національної оборони та Збройні сили Канади підтримують ключові елементи процесу оборонної реформи України, такі як демократичний контроль та цивільний нагляд за сектором оборони та безпеки.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»