Вперше в Україні погоджено зведений трирічний план закритих оборонних закупівель

Жодна з компаній так і не представила машину на заміну УАЗ

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки погодив зведений трирічний план закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення за закритими закупівлями на 2022 – 2024 роки.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Погодження річних та трирічних планів оборонних закупівель відбувається згідно з Законом «Про оборонні закупівлі», який повністю набрав чинності з 1 січня 2022 року.

«На погодження трирічного плану, який замінив Державне оборонне замовлення (ДОЗ), пішли десятки годин кропіткої роботи. Тепер у нас є орієнтири на середньострокову перспективу. Проєкти у сфері оборони дуже часто мають виробничий цикл, довший за один рік. Наш пріоритет — перейти від тактичних рішень до системного підвищення спроможностей Збройних Сил України, всіх компонентів сектору оборони. Поряд з забезпеченням поточних потреб війська, ми переглянемо усі наявні дослідно-конструкторські розробки та будемо інвестувати у перспективні вітчизняні ДКР. Трирічний план створить для цього необхідні умови. Після його затвердження Урядом ми зможемо стати більш передбачуваним партнером для оборонно-промислового комплексу. Комітет відпрацював, на мою думку, бездоганно. Тепер свою частину роботи має зробити РНБО, після чого зведений план може бути затверджений Кабінетом Міністрів України», — сказав міністр України Олексій Резніков.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»