Нідерланди поставлять Україні зброю та військове обладнання

Нідерланди поставлять Україні зброю та військове обладнанн

Уряд Нідерландів схвалив рішення передати Україні снайперські гвинтівки, десятки тисяч набоїв, радіолокаційні системи, міношукачі, а також інше військове обладнання і майно.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Міністерство оборони Нідерландів.

«Йдеться про 3000 шоломів та 2000 протиуламкових бронежилетів з відповідними бронепластинами. Крім того, Міноборони передасть 30 металошукачів та 2 роботи з дистанційним керуванням для пошуку морських мін. Також, можуть бути поставлені 2 радари спостереження за полем бою, 5 контрбатарейних радарів, 100 снайперських гвинтівок і 30 000 одиниць відповідних боєприпасів», – інформує Міноборони Нідерландів.

Повідомляється, що оборонне відомство провело інвентаризацію товарів військового призначення, які можуть бути поставлені на підставі запиту України. Потім цей список було ретельно перевірено Міністерством закордонних справ на відповідність 8 критеріям спільної позиції ЄС щодо критеріїв експорту зброї.

«Україна не є членом НАТО. Тому Нідерланди не направляють військових в Україну для бойових дій. Для деяких військових товарів необхідна підготовка для їх використання. Голландські солдати навчатимуть українців за межами України», – зауважують у відомстві.

Міністерка оборони Кайса Оллонгрен повідомила, що «Нідерланди підтримують Україну на багатьох фронтах і, як і низка інших партнерів, будуть поставляти військове обладнання. Ми робимо це із солідарності та в рамках ширшого пакета заходів політичної, фінансової та військової допомоги. Україна – суверенна країна, яка звернулася за нашою допомогою і має законне право на самооборону».

«Основні зусилля уряду, як і раніше, спрямовані на деескалацію ситуації за допомогою діалогу та дипломатії. Поставляючи ці товари військового призначення, Нідерланди підтримують право України захищатись від можливого збройного нападу Росії на її власну територію», – наголосив міністр закордонних справ Вопке Хекстра.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»