Естонія і Німеччина передали ЗСУ польовий шпиталь

Естонія і Німеччина передали ЗСУ польовий шпиталь

Сьогодні, 8 лютого, Естонія і Німеччина передали Збройним Силам України мобільний польовий шпиталь другого ешелону (Role/Echelon 2).

У церемонії підписання договору дарування на військово-морській базі Сил оборони Естонії взяли участь міністр оборони Естонської Республіки Кейл Лаанет, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр та Посол ФРН в Естонії Крістіне Хохман, повідомляє Міноборони.

Українській делегації було урочисто передано символічного ключа від шпиталю. Ганна Маляр від імені України висловила щиру вдячність за спільний подарунок Естонії та Німеччини.

Естонія і Німеччина передали ЗСУ польовий шпиталь

«Для нас дуже важлива допомога у сфері військової медицини. В Україні восьмий рік триває російсько-українська війна. За цей час загинуло 13 тисяч українських громадян. Ще 30 тисяч були поранені. І, судячи з усього, Путін не збирається цю війну припиняти. Ми високо цінуємо ту допомогу, яку нам надає Німеччина та Естонія в лікуванні наших поранених та в сфері військової медицини. Разом з тим ми б хотіли, щоб поранених було менше, а тому сподіваємося, що разом з цією допомогою будуть розблоковані закупівлі зброї для України в Агенції НАТО з підтримки та постачання», — сказала Ганна Маляр.

Мобільний шпиталь, естонського виробництва пристосований для прискореного розгортання та використання в польових умовах. Усі модулі потребують 20 хвилин часу на розгортання та згортання. Вони можуть використовуватися по одному, а також разом для обладнання польового шпиталю.

Естонія і Німеччина передали ЗСУ польовий шпиталь

За стандартами НАТО, шпиталь другого ешелону (Role/Echelon 2) зазвичай надається підрозділу рівня бригади або більше, хоча медична підтримка може надаватися й залежно від оперативних вимог. Шпиталь має забезпечити евакуацію з медпунктів першого ешелону (Role/Echelon 1), сортування та реанімацію, лікування та утримання пацієнтів до повернення на службу чи евакуації, а також надавати невідкладну стоматологічну допомогу.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»