«Голос» пропонує виділити 2,5 млрд грн на тероборону

Голос пропонує виділити 2,5 млрд грн на тероборону

Депутати від партії «Голос» внесли до Верховної Ради законопроєкт про зміни до Державного бюджету на 2022 рік, що передбачає виділення коштів на територіальну оборону.

Відповідний законопроєкт № 7051 зареєстрований 15 лютого.

У пояснювальній записці зазначається, що бюджетом на 2022 рік на потреби Міністерства оборони передбачено 133,5 млрд грн, у тому числі й для потреб організації територіальної оборони. Водночас асигнованих сум украй бракує для того, щоб забезпечити зміцнення обороноздатності на містах, зокрема на закупівлю новітніх зразків озброєння тощо.

Проєкт передбачає збільшення бюджетних видатків на організацію територіальної оборони.

Для цього пропонується доповнити видатки Міністерства оборони новою бюджетною програмою «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів, пов’язаних із потребами організації територіальної оборони» та виділити на неї 2,5 млрд грн.

Кошти мають взяти за рахунок скорочення видатків за бюджетними програмами розвитку аеропортової інфраструктури (зменшення до 1,55 млрд грн (у 2021 році – 1 млрд) та поповнення статутного капіталу акціонерного товариства «Українські національні авіалінії» (зменшення до 500 млн грн, що відповідатиме рівню 2021 року).

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»