З початку війни загинуло до 3000 українських військових

З початку війни загинуло до 3000 українських військових

Володимир Зеленський повідомив, що під час війни загинуло від 2500 до 3000 українських військових. Водночас російських загарбників вже вбито понад 20 тисяч.

Це Президент України розповів в інтерв'ю американському телеканалу CNN. За його словами під час війни загинуло від 2500 до 3000 українських військових. Він додав, що близько 10 тисяч українських військовослужбовців отримали поранення і що «важко сказати, скільки виживе».

За даними українського Генерального штабу бойові втрати противника з 24 лютого по 17 квітня склали близько 20300 осіб.

Втрати серед цивільного населення за словами Зеленського складніше підрахувати.

«Дуже важко говорити про мирних жителів, оскільки на півдні нашої країни заблоковані населені пункти, — Херсон, Бердянськ, Маріуполь, а на сході — Волноваха — ми просто не знаємо скільки людей загинуло на тих територіях», — сказав Зеленський.

За даними Управління верховного комісара ООН з прав людини, станом на 15 квітня підтверджена кількість жертв в Україні серед цивільного населення становить 4633 особи: 1982 вбитих і 2651 поранений. Реальні цифри можуть бути набагато більшими, оскільки неможливо порахувати жертв в районах інтенсивних боїв і на окупованих територіях. Лише у Маріуполі, за інформацією міського голови від 12 квітня, кількість загиблих перевищила 10 тисяч осіб.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»