Україна отримає «Гарпуни» для знищення російських кораблів

Harpoon

Українська армія отримає мобільні берегові протикорабельні ракетні комплекси з ракетами Harpoon для захисту морського узбережжя та знищення російських військових кораблів.

«Ми вже отримали підтвердження щодо посилення нашої берегової оборони. Зокрема мова йде про пускові установки і протикорабельні ракети Harpoon. Рішення було знайдено завдяки об’єднанню зусиль декількох наших країн-партнерів», — повідомив сьогодні міністр оборони України Олексій Резніков за підсумками другої зустрічі керівників оборонних відомств у форматі, започаткованому 26 квітня 2022 року на авіабазі Рамштайн.

Результати, зустрічі контактної групи, яка відбулася 23 травня у режимі відеоконференції, також прокоментував міністр оборони США Ллойд Остін, який повідомив, що Данія передасть Україні протикорабельні ракети Harpoon та пускові установки для них.

Данія є колишнім оператором комплексів берегової оборони Harpoon Coastal Defense System, із протикорабельними ракетами Harpoon Block II (з 2004 року на зберіганні). Harpoon Block II — це дозвукова крилата ракета з максимальною швидкістю близько 850 км/годі дальністю дії близько 130 км. Версія Данії була оснащена інерціальним наведенням і GPS-навігацією, а також вдосконаленою системою управління зброєю Boeing Harpoon (AHWCS). Це оновлення надає ракеті можливості для наземної атаки, щоб доповнити її основну протикорабельну роль.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»