Росія використовує у військовій техніці комп'ютерні чіпи з посудомийних машин і холодильників

Росія використовує у військовій техніці комп'ютерні чіпи з посудомийних машин і холодильників Підбитий в Україні російський танк (Stringer/Reuters)

Відсутність доступу до технологій через санкції під керівництвом США змушують росію використовувати у військовій техніці комп'ютерні чіпи з посудомийних машин і холодильників.

Про це у середу заявила міністерка торгівлі США Джіна Раймондо, пише The Washington Post.

«У нас є повідомлення від українців, що коли вони знаходять російську військову техніку, вона наповнена мікросхемами з посудомийних машин і холодильників, які, схоже, компенсують інші недоступні компоненти», – сказала Раймондо на слуханнях у Сенаті, зазначивши, що нещодавно зустрілася з прем’єр-міністром України.

Попередні дослідження показали, що російські військові давно покладалися на західну електроніку. Російські військові безпілотники, збиті над Україною протягом останніх років, були переповнені західною електронікою та компонентами.

Після введення санкцій експорт американських технологій до росії впав майже на 70 відсотків з моменту введення санкцій наприкінці лютого. Ще три десятки країн прийняли аналогічні заборони на експорт, які також стосуються Білорусі.

Раймондо також вказала на нещодавні повідомлення про те, що двом російським виробникам танків (Уралвагонзавод і Челябінський тракторний завод) довелося призупинити виробництво через брак компонентів.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»