Німеччина поставила Україні гранатомети Matador та протитанкові міни DM22 і DM31

гранатомети Matador

Федеративна Республіка Німеччина, за останні два тижні, поставила Україні нову партію протитанкового озброєння, щоб допомогти у знищенні бронетехніки російських загарбників.

Зокрема, в Україну надійшло 2450 одноразових ручних багатоцільових гранатометів RGW 90 Matador HH, 1600 протитанкових мін спрямованої дії DM22 та 3000 протитанкових протиднищевих мін DM31, пише німецьке видання Spiegel.

При цьому повідомляється, що гранатомети RGW 90 Україна придбала безпосередньо у німецького виробника, а міни, ймовірно, були поставлення з наявних запасів Бундесверу.

RGW 90 Matador — сучасний одноразовий 90-мм ручний протитанковий гранатомет, що є одним з найлегших РПГ у своєму класі. RGW 90 є спільною розробкою Збройних сил Сінгапуру (SAF), Агентством оборонної науки і технологій (DSTA) у співпраці з ізраїльською Rafael Advanced Defense Systems та німецькою Dynamit Nobel Defense (DND).

Загалом Україна придбала 5100 гранатометів RGW 90 Matador HH, перша партія з 2650 одиниць була поставлена наприкінці березня.

гранатомети Matador

Модифікація Matador-HH (англ. Matador-MP) це багатоцільова зброя з бойовою частиною (БЧ), яка може вражати різноманітні наземні цілі, від легкоброньованої техніки до укріпленої позиції та стін будинків. Боєголовка автоматично визначає, чи є ціль «твердою» чи «м'якою», і відповідно налаштовується. Спеціальний прицільний пристрій, встановлений на планці Пікатінні, містить рефлекторний приціл і лазерний далекомір для забезпечення високої ймовірності влучення. Мінімальна бойова дистанція складає 14 м, ефективна дальність — 500 м.

Протитанкова міна спрямованої дії DM22 має ефективну дальність дії до 40 м та бронепробиття 600 мм. Принцип дії заснований на тандемному кумулятивному заряді.

протитанкові міни DM22

Протиднищева міна DM31 має магнітний датчик цілі та призначена для знищення або виведення з ладу гусеничної та колісної техніки. Ураження відбувається завдяки пробиванню днища кумулятивним струменем.

Протиднищева міна DM31