США вперше передають Україні системи РЕБ

США вперше передають Україні системи РЕБ

Сполучені Штати відправляють в Україну обладнання для радіоелектронної боротьби (РЕБ), зокрема для постановки електронних перешкод.

Високопоставлений чиновник американського оборонного відомства заявив у понеділок, що США вперше, з моменту початку вторгнення росії 24 лютого, надали Україні обладнання РЕБ, повідомляє американське видання C4ISRNet.

Як відомо, 6 травня Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні вартістю 150 мільйонів доларів, що включає засоби захисту, ще 25 000 артилерійських снарядів калібру 155-мм, радіолокаційні системи контрбатарейної боротьби AN/TPQ-36, засоби радіоелектронної боротьби, інше польове обладнання та запасні частини.

Обладнання для електронної війни буде поставлено з американських оборонних запасів. Водночас Пентагон не коментував публічно подробиці щодо комплексів РЕБ, які запросили українські сили, оскільки російський наступ на східну частину країни триває.

«Це обладнання дозволить українцям діяти ефективніше у зоні, де росіяни регулярно намагаються використовувати електронні перешкоди для власного захисту», – сказав американський посадовець.

Нагадаємо, що у квітні, у рамках попередніх пакетів допомоги, США виділили Україні 90 легких буксированих 155-мм гаубиць М777 та 184 тисяч снарядів до них. Понад 220 українських військових вже пройшли навчання на гаубиці М777, ще 150 на даний час його завершують. Частина гаубиць М777 вже використовуються у бойових діях проти російських окупантів.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»