Британський телеканал показав, як україніці опановують 105-мм гаубиці і MLRS (ВІДЕО)

Британський телеканал показав, як україніці опановують 105-мм гаубиці і MLRS

Українські артилеристи зараз проходять активне навчання у Великобританії де опановують 105-мм гаубиці L119 та реактивні системи M270 MLRS.

Як саме проходять ці тренування показали журналісти Sky News, повідомляє Defense Express.

Вони також попросили прокоментувати інструкторів з британської та новозеландської армій, які зізнались, що вражені завзятістю та професійністю українських військових.

«Ми бачимо надвисокий ступінь мотивації та відданості своїй справі у цих хлопцях. Вони посилено тренуються і не витрачають час на відпочинок», — сказав майор збройних сил Нової Зеландії Джонатан Дік.

Саме інструктори з цієї країни проводять навчання наших військових щодо застосування гаубиць L119, яка також відома під назвою 105 Light Gun. Про передачу цього озброєння ще не оголошено офіційно, хоча снаряди для цих гармат вже виділені.

Британський телеканал показав, як україніці опановують 105-мм гаубиці і MLRS

Також українські військові опановують у Британії реактивну систему M270. Три таких системи британська армія виділяє зі свого складу.

«Ми підготували програму навчання на основі нашого досвіду тренування власних фахівців. Але ми побачили, що навчаємо вже професійних військових-ракетників і все проходить значно легше і швидше», — визнав капітан Збройних сил Великої Британії Джеймс Оліфант

Британський телеканал показав, як україніці опановують 105-мм гаубиці і MLRS

Також варто зазначити, що Великобританія вже проводить загальновійськову підготовку українських військових і на навчання вже приїхали перші кілька сотень військових. А загалом Лондон готовий проводити навчання 10 тисяч українських бійців кожні 120 днів.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»