Україна придбала у ФРН ще 2900 гранатометів Matador

гранатомети Matador

Україна придбала у німецького збройового концерну Dynamit Nobel Defense (DND) нову партію з 2900 ручних протитанкових гранатометів RGW 90 Matador.

Ці гранатомети вже доставлені в Україну, повідомив 26 червня німецький тижневик Welt am Sonntag з посиланням на джерела в уряді ФРН.

Раніше Україна вже придбала у DND 5100 гранатометів RGW 90 Matador HH, які були доставлені двома партіями — 2650 наприкінці березня і ще 2450 у травні. Це означає, що Україна вже отримала 8000 таких гранатометів озброєння. Факт постачання передбачає, що угода була схвалена урядом ФРН, зазначає тижневик.

Міністерство економіки ФРН відмовилося коментувати повідомлення Welt am Sonntag.

RGW 90 Matador — сучасний одноразовий 90-мм ручний протитанковий гранатомет, що є одним з найлегших РПГ у своєму класі. RGW 90 є спільною розробкою Збройних сил Сінгапуру (SAF), Агентством оборонної науки та технологій (DSTA) у співпраці з ізраїльською Rafael Advanced Defense Systems та німецькою Dynamit Nobel Defense (DND).

гранатомети Matador

Модифікація Matador-HH (англ. Matador-MP) це багатоцільова зброя з бойовою частиною, що може вражати різноманітні наземні цілі: легкоброньовану техніку, укріплені позиції чи стіни будинків. Боєголовка автоматично визначає — ціль «тверда» чи «м'яка» і налаштовується. Спеціальний прицільний пристрій, встановлений на планці Пікатінні, містить рефлекторний приціл і лазерний далекомір для забезпечення високої ймовірності влучення. Мінімальна бойова дистанція складає 14 м, ефективна дальність — 500 м.

Нагадаємо, що днями посол України в Німеччині Андрій Мельник також повідомив, що Україна уклала контракт із німецькою компанією Diehl Defence на постачання системи протиповітряної оборони IRIS-T.

А 21 червня німецький уряд оприлюднив повний перелік озброєння і військового обладнання виділеного Україні за німецькі кошти. Він зокрема включає 7 САУ Panzerhaubitzen 2000, 54 бронетранспортери M113, 30 зенітних самохідних установок GEPARD, ЗРК IRIS-T SLM, 3 РСЗВ MARS (M270), 318 автомобілів, запчастини до винищувачів МіГ-29, 3000 гранатометів Panzerfaust 3, 500 ПЗРК Stinger, 2700 ПЗРК «Стріла», 14900 протитанкових мін, а також інше озброєння, обладнання та майно.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»