Американські РСЗВ HIMARS вже в Україні

Американські РСЗВ HIMARS вже в Україні

«Літо буде спекотним для російських окупантів, а для деяких з них — останнім», — заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

Про надходження американських високомобільних ракетних систем повідомив Олексій Резніков у Twitter. Він також подякував за нову техніку міністру оборони США Ллойду Дж. Остину III.

Нагадаємо, що 1 червня США оголосили, що передуть Україні чотири установки M142 HIMARS. Днями американські урядові джерела повідомили, що Сполучені Штати готуються передати українській армії додаткові системи HIMARS, також стало відомо, що навчання на HIMARS вже пройшли 60 українських військовослужбовців.

Високомобільні реактивні системи залпового вогню (РСЗВ), відомі як HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System), крім 227-мм некерованих реактивних снарядів M26A1/A2 та керованих GMLRS M30/31 (саме такі мала отримати Україна) з дальністю стрільби 45 та 70 км, також можуть споряджатися тактичними ракетами MGM-140 ATACMS з дальністю стрільби 300 км та новітніми високоточними ракетами PrSM (Precision Strike Missile) з дальністю понад 500 км.

Артилерійська частина системи виробляється компанією Lockheed Martin Missiles & Fire Control (MFC). Стандартне армійське 5-тонне колісне шасі FMTV M1140 раніше виготовлялось BAE Systems Mobility & Protection Systems (раніше Armor Holdings Aerospace and Defense Group Tactical Vehicle Systems Division), з 2010 року M1140 — Oshkosh Defense, а з 2017 році й шасі й артилерійська частина пускової установки виробляються компанією Lockheed Martin Missiles & Fire Control в Камдені, штат Арканзас.

Екіпаж бойової машини складається з 3 осіб — командира, навідника і водія.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»



ua en
Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію