Німецькі РСЗВ надійдуть в Україну у липні – серпні

Німецькі РСЗВ надійдуть в Україну у липні – серпні

Три установки реактивних систем залпового вогню Mars II з керованими ракетами GMLRS та запчастинами будуть поставлені Німеччиною наприкінці липня — на початку серпня.

Про це повідомляє Федеральне міністерство оборони Німеччини.

На зустрічі у Брюсселі міністерка оборони Крістін Ламбрехт дала зрозуміти своєму українському колезі Олексію Резнікову, що окрім постачання важкого озброєння, такого як зенітні самохідні установки Gepard і самохідні гаубиці Panzerhaubitze 2000, Німеччина зараз надає додаткову підтримку Україні.

«Ми твердо на боці України, — сказала Ламбрехт. — Німеччина братиме участь у постачанні реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) Mars II. «Ми робимо це разом з нашими союзниками Великобританією та США».

Бундесвер постачає в Україну три такі системи разом з керованими ракетами GMLRS та запасними частинами частини. Німеччина також готує українських бійців до експлуатації РСЗВ. За словами Ламбрехт, навчання може початися в кінці червня. Очікується, що РСЗВ будуть доставлені в кінці липня — на початку серпня.

«Зараз важливо підтримати Україну швидко», — наголосила Ламбрехт.

Також міністерка повідомила новини про підготовку українських солдатів на САУ Panzerhaubitze 2000. Після зустрічі з голландською колегою Кайсою Оллонґрен та українським міністром Олексієм Резніковим вона сказала: «Незабаром навчання завершиться і разом з українськими солдатами самохідні гаубиці прибудуть до України».

Ламбрехт зазначила, що Німеччина та її союзники працюють над заміною радянських танків, які поставляються союзниками в Україну на танки Бундесверу.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»