Володимир Зеленський закликає Захід дати Україні засоби протиракетної оборони

Володимир Зеленський закликає Захід дати Україні засоби протиракетної оборони

Набралося вже 2606 ствердних відповідей на запитання, чи потрібні Україні сучасні системи протиракетної оборони (ПРО) – наголосив Президент Володимир Зеленський у зверненні.

Про це він заявив після ракетного удару по Тернопільській області 12 червня.

«Не було жодного тактичного чи стратегічного сенсу в цьому ударі, як і в абсолютній більшості інших російських ударів. Це терор, просто терор. Серед постраждалих – дівчинка, їй 12 років, вона з Харкова. Вона поїхала на Тернопільщину, щоб урятуватися від російської армії. І саме такі факти тепер визначатимуть сприйняття Росії у світі. Не Петро І чи Лев Толстой, а діти, поранені та вбиті російськими ударами», – сказав Володимир Зеленський.

«Сьогодні вже 109-й день повномасштабної війни, але далеко не 109-й день, коли ми говоримо партнерам просту річ: Україні потрібні системи сучасної протиракетної оборони. Постачання таких систем було можливим і цьогоріч, і минулого року, і ще раніше. Чи отримали ми їх? Ні. Чи потрібні вони? Так. Набралося вже 2606 ствердних відповідей на це запитання у вигляді різних російських крилатих ракет, які вдарили по українських містах. По наших містах, по наших селах за час від 24 лютого. Це життя, які можна було б урятувати, це трагедії, яким можна було б запобігти, якби до України дослухалися», – наголосив президент.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»