Завітневич запевняє, що зарплати військовим не зменшуватимуть

грошове забезпечення

На грошове забезпечення українським військовим за місяць йде 40 млрд гривень. Надалі розмір виплат залежатиме від стану економіки, але знижувати їх не планується.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів голова комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони Олександр Завітневич.

«Витрати на оборону, звісно, збільшуються, у нас тільки заробітної плати десь понад 40 млрд гривень на місяць. Хтось рахував, те, що ми зараз виплачуємо на місяць нашим військовослужбовцям, раніше ми платили майже за рік. Тому тут очевидно більше», — розповів Завітневич.

За його словами, знижувати рівень зарплат ніхто не планує, навпаки є бажання збільшувати, але все залежатиме від стану економіки загалом.

«Ніхто не має на меті зменшувати, хотілося б збільшувати, але подивимося, все залежить від загального стану економіки. Проводитимемо консультації з Кабінетом міністрів та Мінфіном щодо коштів», — пояснив депутат.

Нагадаємо, що 1 березня 2022 року всім військовослужбовцям, вперше за попередні три роки, підвищили грошове забезпечення (в середньому на 25-30%).

Під час воєнного стану всім військовослужбовцям, в тому числі й строкової служби, крім основного щомісячного грошового забезпечення також виплачується додаткова винагорода у розмірі 30 тисяч грн на місяць.

В залежності від посади військовослужбовця та терміну служби (вислуги років), грошове забезпечення з додатковою винагородою складає від 43 тисяч грн (солдат) до 70 тисяч грн.

Військові, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, додаткову нагороду отримують у розмірі 100 тисяч грн на місяць пропорційно кількості днів участі в бойових діях.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»