Пораненим військовим під час лікування мають виплачувати щомісячну винагороду 100 000 грн

Пораненим військовим під час лікування мають виплачувати щомісячну винагороду 100 000 грн

Поранені на війні військовослужбовці потребують особливої уваги держави та суспільства. Держава гарантує безплатне лікування та реабілітацію, за потреби й за кордоном. А на які кошти можуть розраховувати військові під час лікування після поранення та реабілітації?

Про це інформує видання Міністерства оборони України «АрміяInform».

У відповідь на запит інформагенція у Департаменті соціального забезпечення МО України нам повідомили, що виплата грошового забезпечення військовослужбовцям за час їхнього лікування здійснюється відповідно до розділу І Порядку виплати грошового забезпечення військовослужбовцям ЗСУ, затвердженого наказом Міноборони від 07.06.2018 № 260.

Виплата грошового забезпечення за останніми займаними посадами здійснюється за період звільнення від виконання службових обов’язків у зв’язку з хворобою та перебуванням на лікуванні в лікарняних закладах та у відпустці для лікування у зв’язку з хворобою (відпустці за станом здоров’я), але не більше ніж чотири місяці з дня вибуття з частини (крім випадків, передбачених законодавством, більш тривалих строків перебування на лікуванні).

За інформацією Департаменту, грошове забезпечення після чотирьох місяців безперервного перебування на лікуванні в лікарняних закладах виплачується на підставі висновку лікарняного закладу (військово-лікарської комісії) та рішення командира військової частини про продовження перебування в лікарняних закладах.

Насамкінець про рішення Кабінету Міністрів та Міноборони, якими визначено, що в період дії воєнного стану, військовослужбовцям, які дістали поранення (контузії, травми, каліцтва), пов’язані із захистом Батьківщини, здійснюється виплата додаткової винагороди в розмірі 100 000 грн за весь час безперервного перебування на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я (зокрема, закордонних), за час переміщення з одного лікарняного закладу охорони здоров’я до іншого та перебування у відпустці у зв’язку з хворобою після тяжкого поранення за висновком військово-лікарської комісії (Постанова КМУ № 168, рішення Міністра оборони від 25.03.2022 № 248/1298 та від 23.06.2022 №912/з/29 від 23.06.2022).

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»