Президент нагородив 3360 загиблих українських воїнів

Президент нагродив 3360 загиблих воїнів

Від початку неспровокованого широкомасштабного російського вторгнення Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 3360 українських воїнів, що загинули боронячи Україну від російських варварів.

Згідно з оприлюдненими на сайті Офісу президента указами, від початку війни і до сьогодні, 3360 солдатів та офіцерів Збройних Сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та інших силових структур України були посмертно відзначені державними нагородами, з них 70 присвоєно звання Герой України.

Першим нагородним указом після підступного нападу росії — указом № 74 від 26 лютого президент присвоїв звання Герой України саперу 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського матросу Віталію Скакуну, який ціною власного життя підірвав автомобільний міст Генічеськ — Арабатська Стрілка, що уповільнено просування російської танкової колони й дало змогу підрозділу передислокуватися та організувати оборону.

Загалом за чотири місяці російсько-української війни державними нагородами відзначені понад 20 тисяч українських воїнів, 156 з них отримали звання Героя України.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»