Війна в Україні проказала, що російський АК-12 потребує серйозних змін

АК-12

Автомат АК-12 (6П70), новий варіант автомата Калашникова, що перебуває на озброєнні наших ворогів, в Україні підтвердив свою славу найгіршого АК усіх часів.

Проблеми автомата, які особливо гостро постали у бойових діях під час вторгнення російських загарбників в Україну змусили його конструкторів змінювати конструкцію зброї, зокрема відмовитися від ускладненого ударно-спускового механізму.

Звісно у росії офіційно проблеми не озвучують, а подають зміни як вдосконалення.

«Досвід використання АК-12 у реальних боях – окрема тема. У березні 2022 року в Головному ракетно-артилерійському управлінні міноборони рф відбулася низка нарад щодо використання автоматів АК-12 у військовій спецоперації. Вже є пропозиції щодо подальшого вдосконалення зброї… Були пропозиції виключити режим двозарядної черги, а також передбачити можливість встановлення органи управління з обох боків та регульованої щічки», — заявив генеральний директор групи компаній «Калашников» Владімір Лепін. Він додав, що «модернізований» прототип АК-12 вже продемонстрували міноборони росії.

Зазначимо, що крім ускладненої конструкції ударно-спускового механізму, автомат доволі важко розбирається та має труднощі з обслуговуванням, через, що багатьма російськими солдатами належно не обслуговується, зокрема взагалі не чиститься газовідвідний вузол, який також змінив конструкцію у порівнянні зі звичними АК, через що автомати кородують, втрачають характеристики та виходять з ладу.

Нагадаємо, що докладно конструкція АК-12 та його основні проблеми нещодавно розглядалися Тарасом Олійником у проєкті «оркська зброя» на YouTube-каналі «ІБІС Зброя та Полювання».

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»