Дозвіл військкомату потрібен лише для виїзду за межі області, — Генштаб

Дозвіл військкомату потрібен лише для виїзду за межі області, — Генштаб

Якщо призовник або військовозобов'язаний пересувається у межах області, в якій проживає, отримувати дозвіл у військкоматі не треба. Але для поїздки в іншу область такий дозвіл необхідно отримати за місцем військового обліку.

Про це повідомив представник Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ полковник Олександр Хлись в етері національного телемарафону.

«Якщо в межах області — не треба. Якщо в межах міста Києва та Київської області — теж не треба. Якщо людина виїжджає за межі області, вона має прибути до керівника територіального центру комплектування та соціальної підтрики (нова назва військкомату), уточнити свої дані й отримати такий дозвіл», — зазначив офіцер.

Крім того, він нагадав, що відповідні норми законодавства України діють давно та у зв'язку з поверненням великої кількості чоловіків до своїх домівок виникла потреба в актуалізації облікових даних військовозобов'язаних для розуміння можливостей мобілізаційного ресурсу.

Також полковник Олександр Хлись поінформував про використання додатка «Дія» для військового обліку у майбутньому.



Нагадаємо, що відповідно до статті 22 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» громадянам, які перебувають на військовому обліку, з моменту оголошення мобілізації забороняється зміна місця проживання без дозволу керівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (для військовозобов'язаних СБУ та СЗР — керівників відповідних органів).

Конкретний порядок отримання таких дозволів затверджено начальником Генерального штабу ЗС України 28 червня 2022 року. Передбачається, що призовники, військовозобов'язані та резервісти, які мають відстрочки (або мають право на відстрочку) можуть отримати дозвіл на виїзд за межі місця проживання з терміном дії до 1 року, інші — до 30 днів. Для отримання дозволу необхідно подати до ТЦК обґрунтовану заяву з доданням документів, що підтверджують необхідність поїздки або клопотання керівника підприємства.

Зауважимо, що за порушення законодавства про мобілізацію громадяни несуть адміністративну відповідальність (ст. 210-1 КУпАП) у вигляді штрафу від 3400 до 5100 грн.

Дозвіл військкомату потрібен лише для виїзду за межі області, — Генштаб Дозвіл військкомату потрібен лише для виїзду за межі області, — Генштаб Дозвіл військкомату потрібен лише для виїзду за межі області, — Генштаб Дозвіл військкомату потрібен лише для виїзду за межі області, — Генштаб Дозвіл військкомату потрібен лише для виїзду за межі області, — Генштаб Дозвіл військкомату потрібен лише для виїзду за межі області, — Генштаб

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»