ЗСУ першими випробують NASAMS проти російських ракет

ЗСУ першими випробують NASAMS проти російських ракет

У Повітряних Силах ЗСУ розповіли завдяки чому стали збивати більше російських ракет та що військові очікують від зенітних ракетних комплексів NASAMS.

Про це на брифінгу у медіацентрі «Україна — Укрінформ» розповів речник командування Повітряних Сил ЗС України полковник Юрій Ігнат.

За словами офіцера показник збиття ракет покращився, проте не завдяки новим системам, адже їх Україна ще не отримала, а завдяки «людському фактору».

«Ефективність наших сил ППО зростає, бо зростає навченість особового складу. Ми отримуємо досвід, якого не мали раніше. У нас краща взаємодія між різними підрозділами — йдеться про систему оповіщення, систему виявлення цілей та систему прийняття рішень. В єдиній системі це працює все краще та краще... На жаль, ми ще не отримали те озброєння, яке б хотіли — системи ППО великої та середньої дальності. Наразі ми маємо від партнерів лише постачання переносних зенітних ракетних комплексів іноземного виробництва, які теж доволі ефективно працюють. Особливо при збитті літаків та вертольотів окупантів», — наголосив полковник.

Військові очікують, що суттєво посилити протиповітряну та протиракетну оборону дозволять батареї зенітних ракет систем середньої дальності NASAMS (англ. National/Norwegian Advanced Surface to Air Missile System).

— Стосовно NASAMS. Виробник говорить, що ці комплекси спроможні збивати всі типи ракет, навіть «Іскандери», їхні тактико-технічні характеристики, їх ракета, що є однією з найпоширеніших та найкращих ракет у світі, дозволяють це зробити. Проте ще не працював цей комплекс проти російських ракет. Тому потрібно пробувати. Безумовно ми будемо раді бачити його у нас і знищувати ці ракети, — сказав речник.

Полковник додав, що у світі ще не було такого масованого ракетного удару, як по території України. Також він зауважив, що наявними засобами ППО дуже важко збивати ракети Х-22, Х-31, «Іскандер», «Онікс» та інші, через їх надзвичайно великі швидкості.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»