Що може німецька РЛС COBRA яку отримають ЗСУ

Що може німецька РЛС СOBRA яку отримає ЗСУ

Станція контрбатарейної боротьби COBRA, яка незабаром надійде до ЗСУ, може на відстані до 100 кілометрів визначати місце перебування та класифікувати до 40 батарей за дві хвилини.

Про це розповідає видання Міноборони України «АрміяInform».

Радіолокаційна станція контрбатарейної боротьби COBRA, що перебуває на озброєнні Бундесверу, здатна визначати позиції артилерійських засобів противника, мінометних батарей, а також саморобних ракетних установок. Крім того, ця РЛС може обчислювати точки падіння снарядів та ракет, що дозволяє здійснювати коригуванню вогню своїх підрозділів, а також попереджати їх про небезпеку вогневого ураження.

Що може німецька РЛС СOBRA яку отримає ЗСУ

До складу станції входять: антенна система, процесор обробки сигналів, індикатори обстановки та органи управління, апаратура навігації, зв’язку, обробки та передачі даних, система електроживлення.

Що може німецька РЛС СOBRA яку отримає ЗСУ

Ця система РЛС являє собою плоску прямокутну напівпровідникову фазовану антену, що складається з 3000 малопотужних модулів, кожні чотири з яких об’єднуються у взаємозамінний блок. Вона забезпечує огляд повітряного простору шляхом електронного сканування.

Для захисту від перешкод використовуються адаптивні системи зміни несної частоти та цифрової селекції рухомих цілей. При цьому забезпечується регулювання рівня «хибних» тривог та формування «карти перешкод». Зниження рівнів бічних пелюсток діаграм спрямованості антен, значно ускладнює виявлення місце перебування РЛС COBRA.

Що може німецька РЛС СOBRA яку отримає ЗСУ

Для підвищення дальності дії та точності визначення координат цілей під час обробки сигналу використовуються: цифрове стиснення імпульсу, фільтрація доплерівських частот, обчислення моноімпульсної помилки та далеко-доплерівська інтерполяція.

Електроживлення станції здійснюється за допомогою вбудованого генератора змінного струму, а у разі виходу його з ладу акумуляторна батарея потужністю 350 Вт забезпечує роботу для подальшого переміщення.

Конструкція станції дозволяє здійснювати переміщення будь-яким видом транспорту, включаючи військово-транспортні літаки типу С-130 «Геркулес» або С-160 «Трансал».

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»