З Білорусі завдано масований ракетний удар по Україні

З Білорусі завдано масовіаний ракетний удар по Унраїні

Щонайменше 20 (за іншими даними до 50) ракет було випущено по з території Білорусі з 5.20 до 6.30 год. 28 липня. Є прильоти на Київщині, Житомирщині та Чернігівщині. Куди цілили?

З повідомлення Оперативного командування «Північ» Сухопутних військ ЗСУ відомо про прильоти 9 ракет по території Гончарівської громади Чернігівської області, які впали в лісовий масив. Також працювала наша система протиповітряної оборони. Про жертви поки не повідомляється.

Про обстріл Житомирщини повідомив голова Житомирської ОВА Віталія Бунечка, прильоти почалися о 4:15 ранку. Кількість поранених та загиблих уточнюється. Наразі відомо, що внаслідок атак один військовий загинув, ще один поранений. Також є руйнування військової інфраструктури.

За інформацією голови Київської ОВА Олексія Кулеби було завдано ракетного удару по одній з громад Вишгородського району Київської області. Обстрілу піддався об'єкт інфраструктури. Інформація про жертви уточнюється. На місці вже працюють всі екстрені служби.

Зазначимо, що у всіх зазначених локаціях присутні військові частини та навчальні центри Збройних Сил або Національної гвардії України. Зокрема на Чернігівщині — 169-й навчальний центр «Десна» і пункт постійної дислокації танкової бригади Сухопутних військ ЗСУ, на Житомирщині — 199-й навчальний центр ДШВ, 190-й навчальний центр ЗСУ та інші частини, у Вишгородському районі на Київщині — база Національної Гвардії.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»