В Україні оголосили мобілізацію монет

В Україні оголосили мобілізацію монет

В обігу перебуває 14 млрд монет на суму понад 5 млрд грн. Значна їх кількість, зокрема монети 10 коп., часто не використовуються та лежать у скарбничках чи кишенях — Нацбанк пропонує здати їх на допомогу ЗСУ.

Національний банк України ініціював благодійну акцію «Смілива гривня». Протягом наступних трьох місяців по Україні триватиме збір монет 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень.

Мобілізація коштів для підтримки Збройних Сил України є одним із пріоритетних напрямів у роботі Нацбанку з початку війни. 24 лютого банк відкрив спеціальний мультивалютний рахунок для допомоги українським захисникам. Кошти на нього надходять як від громадян та підприємств України, так і від міжнародної спільноти. За п’ять місяців перераховано понад 20 мільярдів гривень. Проте війна триває, і підтримка ЗСУ зараз потрібна, як і в перші дні війни.

Банкіри порахували, що 5 млрд грн — це приблизно 70 сучасних безпілотників BAYRAKTAR, або 25 реактивних артилерійських систем залпового вогню HIMARS.

«Вже п’ять місяців Україна мужньо протистоїть ворогу. До наближення перемоги долучається кожен із нас — хтось на фронті зі зброєю в руках, хтось в тилу, допомагаючи нашим воїнам. Акція «Смілива гривня» – це гарна нагода зробити свій внесок у перемогу, навіть, якщо він становитиме лише 10 копійок. Пункти мобілізації монет працюватимуть із 1 серпня до 31 жовтня 2022 року у відділеннях уповноважених банків — Ощадбанку та ПУМБу. Здавайте монети в банки, а ми відправимо їх на фронт», — прокоментував заступник Голови Національного банку України Олексій Шабан.

Отже, з 1 серпня до 31 жовтня кожен громадянин зможе долучитися до акції, зібрати монети і принести їх до відділень АТ «Ощадбанк» та АТ «ПУМБ» в усіх регіонах країни.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»