Удар по авіабазі у Криму завдано українськими силами, — NYT

Удар по авіабазі у Криму завдано українськими силами, — NYT

Удар по російській авіабазі біля Новофедорівки на території окупованого Криму завдано Збройними Силами України з використанням зброї «виключно українського виробництва».

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на високопоставленого українського військового, який знайомий із ситуацією.

«Це була авіабаза, з якої регулярно злітали літаки для атак проти наших сил на південному театрі», — сказав посадовець на умовах анонімності. Він не став розголошувати тип зброї, яка була використана для нападу, зазначивши лише, що «використовувалося озброєння виключно українського виробництва».

Удар по авіабазі у Криму здійснено ЗСУ, — NYT

У міністерстві оборони росії заявили, що причиною вибухів на аеродромі стала «детонація кількох авіаційних боєприпасів». При цьому у відомстві стверджують, що «на аеродромі ніхто не постраждав, авіаційна техніка не пошкоджена».

На базі розміщувались літаки Су-24М, Су-30СМ, Су-33.

Радіо Свобода опублікувало супутникові знімки авіабази з сервісу Planet Labs, які були зроблені сьогодні, приблизно за чотири години до вибухів.

Удар по авіабазі у Криму здійснено ЗСУ, — NYT Удар по авіабазі у Криму здійснено ЗСУ, — NYT Удар по авіабазі у Криму здійснено ЗСУ, — NYT

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»