Засуджено резервіста, який не прибув до частини з початком війни

Засуджено резервіста, який не прибув до частини з початком війни

До трьох років позбавлення волі засуджено громадянина, який уклав контракт на службу в резерві Національної гвардії, але не прибув до частини продовж 48 годин після початку війни.

Громадянин, 16 лютого 2022 року, уклав контракт на службу у військовому резерві Національної гвардії України на посаді стрільця-санітара стрілецької роти (резервної), а з початком повномасштабного російського вторгнення, 24 лютого, за допомогою мобільного телефону, був сповіщений командиром роти про необхідність прибути у військову частину упродовж 48 годин.

Проте, всупереч взятим на себе зобов'язанням згідно з контрактом резервіста, а також вимогам статті 22 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», Указів Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» та № 65/22 «Про загальну мобілізацію», не прибув до своєї військової частини та ухилився від призову на військову службу не маючи правових підстав на відстрочку.

Під час розгляду справи у Луцькому міськрайонному суді Волинської області, обвинувачений в ухиленні від призову за мобілізацією громадянин повністю визнав свою вину, а також заявив, що щиро розкаявся у вчиненому та просив суворо його не карати, а при призначенні покарання застосувати ст. 75 ККУ (Звільнення від відбування покарання з випробуванням).

Суд повірив у щире каяття та засудив громадянина до трьох років позбавлення волі відповідно до статті 336 КК України, звільнивши його від відбування призначеного покарання, якщо протягом одного року іспитового строку він не вчинить нового кримінального правопорушення.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»