Порошенко передав ЗСУ естонського бойового робота

Порошенко передав ЗСУ естонського бойового робота

П'ятий президент України Петро Порошенко передав парамедикам багатоцільову роботизовану платформу THeMIS від Milrem Robotics, яка може вивозити поранених бійців з-під обстрілів.

Про це Петро Порошенко повідомив у фейсбук.

Сьогодні всі українці тримають кулаки та моляться за бригади, які беруть участь у контрнаступі. Тим часом їхні життя береже сучасна і високотехнологічна зброя та техніка.

Знайомтеся. Це — бойовий робот, унікальна зброя майбутнього. Він уже знаходиться на озброєнні країн-членів НАТО. Дуже сподіваюся, що найближчим часом буде і на озброєнні Збройних Сил України.

Ми вперше привезли цю потужну техніку в Україну. Спільно із медичним добровольчим батальйоном «Госпітальєри» ми започатковуємо проєкт під робочою назвою «Журавель» — за іменем полеглого героя. Цей робот, яким керується дистанційно, вивозитиме з-під обстрілів поранених бійців, яких не можуть врятувати медики. А також його використовуватимуть для транспортування боєкомплектів та виконання інших військових задач.

Віримо у ЗСУ і робимо все для перемоги!

Порошенко передав ЗСУ естонського бойового робота

THeMIS є багатоцільовим безпілотним наземним транспортним засобом (UGV), призначеним для зменшення кількості військ на полі бою. Відкрита архітектура THeMIS дозволяє швидко налаштовувати платформу для різних функцій — транспорт, носій озброєння, розмінування чи розвідувальні операції. THeMIS вже придбали 11 країн, 7 з яких є членами НАТО, включаючи Естонію, Німеччину, Нідерланди, Норвегію, Великобританію та США.

Порошенко передав ЗСУ естонського бойового робота Порошенко передав ЗСУ естонського бойового робота

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»