Денис Шмигаль попросив у Німеччини танки «Леопард-2»

Денис Шмигаль попросив у Німеччини танки Леопард-2

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відвідав ФРН де зустрівся з федеральним канцлером Олафом Шольцем, серед іншого вони обговорили питання додаткових поставок зброї.

«У нас є спільне бачення про необхідність нарощувати постачання артилерійських систем та систем протиповітряної оборони. Перш за все збільшувати ті види важкого озброєння, які вже були поставлені, або будуть поставлені найближчим часом: РСЗВ MARS-2, САУ Panzerhaubitze 2000, ППО IRIS-T та зенітні установки «Гепард». Водночас говорили й про можливе постачання нової номенклатури, зокрема німецьких танків», — цитує прем’єр-міністра Урядовий портал.

Також Денис Шмигаль наголосив на важливості посилення співпраці у сфері енергетики. Зокрема, Україна та Німеччина обговорюють питання організації місії ЄС та ООН на Запорізьку атомну електростанцію, аби домогтися її повної демілітаризації. Це сприятиме енергетичній безпеці та енергонезалежності Європи.

Зі свого боку Олаф Шольц запевнив, що Німеччина буде підтримувати Україну стільки, скільки це буде потрібно і в питаннях військової, і в питаннях фінансової допомоги.

Зауважимо, що днями Денис Шмигаль в інтерв'ю німецькій інформагенції Deutsche Presse-AgenturТак повідомив, що Україна очікує, що Німеччина поставить танки «Леопард-2».

«Ми очікуємо, що США поставлять нам свої танки «Абрамс», а Німеччина — «Леопард-2», — сказав він.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»