Німеччина передала ЗСУ дві БРЕМ Bergepanzer 2

Німеччина передала ЗСУ дві БРЕМ Bergepanzer 2

За минулий тиждень Німеччина передала Україні ще дві броньовані ремонтно-евакуаційні машини Bergepanzer 2, загалом у Збройних Силах України тепер п'ять таких машин.

Про це йдеться у звіті федерального німецького уряду.

БРЕМ Bergepanzer 2 (BPz-2) належить до групи машин бойового забезпечення. Бронемашина, розроблена на базі Leopard 1, призначена для забезпечення мобільності бронетанкових військ, евакуації та відновлення пошкодженої в бою техніки, забезпечення установки та демонтажу двигунів та башт. Машина використовується у збройних сил Німеччини, а також арміях інших країн, які мають у своєму розпорядженні танки Leopard 1.

Німеччина передала ЗСУ дві БРЕМ Bergepanzer 2

Зазначимо, що ЗСУ раніше отримали 30 зенітних самохідних установок Gepard, які також базуються на шасі танка Leopard 1.

Нагадаємо, що минулого тижня німецьким урядом було анонсоване постачання додаткової партії інженерної та автомобільної техніки. Зокрема будуть додатково замовлені промисловості 10 мостових систем, 3 середні мостові системи, 90 важких тягачів з тралами для перевезення військової техніки, а також з однієї до чотирьох збільшено кількість систем ППО Iris-T.

Ще раніше було затверджено плани на передачу 16 броньованих танкових мостоукладачів «Biber» (Beaver), з яких 6 мають передати у 2022 році, решту у 2023-му.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»