Авіація ЗСУ знищує російські системи протиповітряної оборони

Авіація ЗСУ знищує російські системи протиповітряної оборони

Російська протиповітряна оборона знов програла українській авіації, яка озброєна американським високошвидкісними протирадіолокаційним ракетам AGM-88 HARM.

Впродовж поточної доби авіація Сил оборони України завдала дев'ять ударів по російських окупантах, — повідомляють у Генеральному штабі ЗС України. Підтверджено ураження семі місць зосередження озброєння та військової техніки, а також трьох зенітних ракетних комплексів загарбників. Крім того, українські підрозділи протиповітряної оборони збили два безпілотні літальні апарати, один літак та авіаційну керовану ракету Х-59.

Нагадаємо, що вперше про застосування ракет HARM, призначених для ураження радарів систем протиповітряної оборони, стало відомо 7 серпня з повідомлень у соцмережах, в яких російські загарбники оприлюднили фото уламків американських ракет. Згодом інформацію про застосування цих ракет підтвердили українські та американські чиновники.

Успіхи українців у застосуванні протирадіолокаційних ракет HARM спонукали США надати Україні додаткову партію цих ракет, про що було оголошено 19 серпня 2022 року.

Фото ілюстративне

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»