Призовників викличуть на медкомісію — Зеленський підписав закон про особливості призову на строкову службу під час воєнного стану

призов

Президент підписав ухвалений 18 жовтня закон, який на період дії воєнного стану скасовує призов на строкову військову службу, але водночас зобов'язує викликати всіх призовників для проходження медичних комісій.

Законом (раніше законопроєкт № 8109) передбачається, що міськими та районними державними адміністраціями будуть створені призовні комісії, а територіальні центри комплектування викликатимуть всіх призовників від 18 до 27 років для проведення медичних оглядів, передачі їх на облік військовозобов'язаних або виключення з обліку; а також для направлення призовників на навчання до вищих військових навчальних закладів.

Зауважимо, що призов на строкову службу фактично не проводився після російського нападу 24 лютого 2022 року. Відповідно не створювались і призовні комісії, що зокрема призвело до виникнення проблем з наданням відстрочок призовникам, які їх не отримали до війни.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»