Українська армія отримає зенітні гармати Bofors L70

Великобританія надасть ЗСУ 125 зенітних установок, десятки радарів і засоби РЕБ для боротьби з іранськими дронами

Ще одна країна оголосила про передачу Україні зенітних артилерійських установок, які посилять спроможності протиповітряної оборони в умовах інтенсивних російських ударів.

Зенітні гармати малої дальності L70 і боєприпаси до них мають прибути з Литви. Передача відбудеться найближчим часом. Про це під час візиту до Львова повідомив Президент Литовської Республіки Гітанас Науседа.

Він наголосив, що Держрада оборони Литовської Республіки підтвердила, що військова підтримка України буде продовжена за допомогою литовських оборонних компаній та фінансових внесків у міжнародні ініціативи для закупівлі озброєння для України. Для цього в бюджеті Міністерства національної оборони вже передбачено 40 мільйонів євро. Литва також сприятиме навчанню українських військових, а також відновленню та ремонту української військової техніки.

40-мм автоматична гармата Bofors L70 — автоматична гармата розроблена шведською компанією AB Bofors (нині BAE Systems Bofors) в другу половину 1940-х років, як розвиток успішної розробки тієї ж компанії часів Другої світової війни Bofors 40 мм L60.

Нагадаємо, що раніше про передачу Україні 125 зенітних артилерійських установок, десятків радіолокаційних станцій і засобів радіоелектронної боротьби для протидії безпілотникам, повідомило Сполучене Королівство Великої Британії і Північної Ірландії.