Прикордонна служба поінформувала про виізд за кордон чоловіків у віці 18-60 років

Прикордонна служба поінформувала про виізд за кордон чоловіків 18-60 років

Державна прикордонна служба України 29 червня оприлюднила інформацію щодо підстав перетину західного кордону українськими чоловіками у віці 18-60 років.

Проведений у службі аналіз показує, що переважна більшість з чоловіків, що вихали за кордон (45 %) — це водії транспортних засобів підприємств, які здійснюють міжнародні перевезення і які внесені у систему «Шлях». По 16% — це багатодітні батьки та люди з інвалідністю, близько 7 відсотків — непридатні до військової служби особи.

Ще близько 6% — чоловіки, які перетинають кордон для здійснення перевезення гуманітарних вантажів для потреб військових формувань та населення України і які також внесені у систему «Шлях». Менші відсотки мають інші особи, яким дозволено перетинати кордон, зокрема ті, хто забезпечують супровід осіб з інвалідністю, ті, хто слідують в службові відрядження з визначеної категорії держслужби та які заброньовані за органами державної влади, ті, хто виховують дитину з інвалідністю, або самостійно виховують дитину віком до 18 років та ін.



Прикордонна служба поінформувала про виізд за кордон чоловіків 18-60 років

Окрему увагу ДПСУ звертає саме на осіб, внесених до системи «Шлях». Підрозділи відомства не є адміністраторами даної системи. Водночас, саме охоронці кордону зафіксували зловживання умовами виїзду за цим напрямком. Тож нині прикордонники особливо ретельно перевіряють мету поїздки та наявність підстав для перетинання кордону у таких осіб, зокрема наявність підтверджуючих документів, листів від організацій, товаросупровідних на гуманітарну допомогу, якщо йдеться про перевізників гуманітарної допомоги. У разі непідтвердження мети поїздки особам відмовляють у перетинанні кордону.