Військовим дозволять їздити на автівках з правим кермом

Військовим дозволять їздити на автівках з правим кермом

Комітет Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури розглянув законопроєкт, що дозволяє військовим використовувати автівки з правим розташуванням керма.

Відповідний законопроєкт № 9238 був зареєстрований 25 квітня 2023 року.

Нагадаємо, що 5 травня робоча група з представників сил оборони держави запропонувала врегулювати реєстрацію у військових підрозділах транспортних засобів з правим розташуванням керма та спростити процедуру списання відповідної техніки.

На засіданні, яке відбулось 19 червня, Комітет розглянув чотири законопроєкти про внесення змін до статті 29 Закону України «Про дорожній рух» — №9182, №9182-1, №9183 та №9238, які стосувалися використання автівок з правим кермом.

У підсумку Комітет погодив та рекомендував прийняти законопроєкт №9238, який дозволить військовослужбовцям у період дії правового режиму воєнного стану використовувати у дорожньому русі транспортні засоби з правим розташуванням керма.

Законопроєкт (з урахуванням пропозицій Комітету) передбачає використання автівок з правим кермом, що надходять як гуманітарна, благодійна допомога, міжнародна технічна допомога та/або за міждержавними угодами на інших умовах у підрозділи ЗСУ, інших військових формувань України та державних органів, задіяних у відсічі та стримуванні збройної агресії у період дії воєнного стану та протягом 90 днів з дня його скасування.