Правоохоронці перевірять статки всіх начальників ТЦК

Правоохоронці перевірять статки всіх начальників ТЦК

Щонайменше місяць триватимуть перевірки діяльності та відповідності способу життя всіх посадових осіб ТЦК та СП робочою групою з НАЗК, ДБР, СБУ і Національної поліції.

Про це повідомив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк під час телемарафону «Єдині новини», пише АрміяInform.

— Так, я отримав завдання від президента щодо створення робочої групи. Це питання дуже важливе, адже в інфопросторі зараз чимало негативу про діяльність територіальних центрів комплектування. Робоча група вже створена і включає вона силовий блок, а саме: НАЗК, ДБР, СБУ і Нацполіцію, яка буде перевіряти по своїх питаннях. Також створено групу від Збройних Сил України, яка буде аналізувати виконання службових завдань, — повідомив Павлюк.

Він додав, що правоохоронні органи, між іншим, ретельно перевірятимуть відповідність способу життя посадових осіб ТЦК та СП до тих даних, що зазначені в їхніх деклараціях.

— Головне в цій роботі — це не завадити виконанню завдань щодо проведення мобілізації. Чому? Насамперед ми добре знаємо, до чого було більше уваги російської агентури у 2014 році. Саме до процесів, пов’язаних з мобілізацією. Вороги тоді самі були в шоці та не розуміли, яким чином ми змогли провести шість черг мобілізації. Адже ще наприкінці 2013-го система військкоматів була настільки знищена, що не була спроможна виконувати ці важливі завдання. Тому зараз не можна допустити, щоб ця перевірка зашкодила виконанню основних завдань, — зазначив Олександр Павлюк.

За його словами, російська агентура й досі працює в напрямку створення фейків щодо діяльності ТЦК та СП. Тому треба перевіряти будь-яку інформацію та довіряти лише офіційним джерелам. На жаль, деякі українські ЗМІ потрапляють на інформаційний гачок окупантів.

— Під час аналізу всіх цих процесів треба уважно підходити до правдивості тієї чи іншої інформації. Уже зараз проводиться багато заходів щодо поліпшення ситуації. Так, цьогоріч із 203 начальників ТЦК та СП з різних причин вже замінено 25 осіб. Але це не догма. Адже просто заміна буде малоефективною, якщо система працюватиме не правильно, — розповів посадовець.

Він уточнив, що військовослужбовців ТЦК та СП постійно направляють на фронт з метою заміни на тих, хто дістав там бойове поранення чи бойову травму.