За спробу дати хабаря ТЦК судитимуть військовозобов’язаного

хмельницький тцк

На Хмельниччині судитимуть громадянина, який намагався дата хабаря у 1000 доларів посадовій особі одного з районних ТЦК за звільнення від мобілізації та отримання документів для виїзду за кордон.

«Офіцер територіального центру комплектування та соціальної підтримки, якому хотіли дата хабаря, відразу звернувся до правоохоронних органів, які задокументували неправомірні дії. Наразі, по завершенню досудового розслідування, до суду скеровано обвинувальний акт щодо військовозобов’язаного за ч. 1 ст. 369 КК України», — повідомили у Хмельницькому обласному ТЦК та СП.



Нагадаємо, минулого року громадянин, щоб «відкосити» від мобілізації на Вінниччині дав 2000 доларів хабаря у військкоматі, а отримав 68 тисяч гривень штрафу і повістку в армію.

Так у березні 2022 року громадянин, який підлягає мобілізації, намагався дати 2000 доларів службовій особі РТЦК за ухилення від призову під час мобілізації. 15 червня суд визнав хабародавця винним у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 369 ККУ та призначив йому штраф — 68 тис. грн. Хабар у сумі 2000 доларів за рішенням суду конфісковано в дохід держави. Також він отримав повістку на мобілізацію.



Також у червні до п'яти років позбавлення волі за статтею ст. 114-1 КК України було засуджено адміністратора Telegram-каналу «Повістки», що розповсюджував інформацію про місця роботи військовослужбовців територіальних центрів комплектування Збройних Сил України.

Суд визнав, що розкриття місць виконання завдань військовослужбовцями ТЦК перешкоджає процесу оповіщення військовозобов'язаних, створює умови для ухилення ними від заходів мобілізації під час дії воєнного стану, що ставить під загрозу своєчасне поповнення військових частини Збройних Сил України.