Наступ III штурмової бригади під Бахмутом (ВІДЕО 18+)

3 ошбр

Захід на позиції ворога, вогонь на пригнічення, інтенсивні та ближні бої у траншеях. У відео з GoPro — наступальна операція українських штурмовиків під Бахмутом. З узяттям полонених та кадрами результативного знищення окупантів.

Внаслідок штурму бійці 1-го механізованого батальйону розбили вщент 3-й батальйон 57-ї гвардійської мотострілецької бригади рф. Понад 30 ліквідованих, десятки поранених та полонених. Ще частині росіян довелося тікати вбрід та полями. Ворожий підрозділ більше не існує як військова одиниця у війську противника.

Сили 3-ої штурмової бригади «Азов» ЗСУ атакували, зачистили та взяли під контроль позиції на західному березі каналу «Сіверський Донець — Донбас». Відбита територія слугувала плацдармом для наступу окупантів на околицях Бахмута. Та тепер слугуватиме ним для штурмовиків. Як це було — дивіться у відео від наших бійців.

Третя окрема штурмова бригада Сухопутних військ ЗСУ була сформована як добровольчий підрозділ у перші дні повномасштабного вторгнення ветерами ОЗСП «Азов» НГУ та представниками Азовського руху. 9 березня загін був розширений до полку «Азов» у складі Збройних Сил України, а згодом реформований в окремий підрозділ ССО «Азов» ЗСУ. У січні 2023 р. ССО «Азов» перейшов до складу Сухопутних військ та був розширений до бригади.