Бригада морської авіації отримала відзнаку

Westland Sea King HU5 Гелікоптер ВМСУ Westland Sea King HU5, р/н UR-H034. Фото © Walter van Brempt

Почесну відзнаку «За мужність та відвагу», у вигляді стрічки до Бойового прапора отримала 10-та морська авіаційна бригада ВМС ЗС України.

«З метою гідного вшанування мужності та героїзму, виявлених під час захисту державного суверенітету, незалежності, територіальної цілісності України, постановляю відзначити почесною відзнакою «За мужність та відвагу» 10 морську авіаційну бригаду імені Героя України полковника Ігоря Бедзая Військово-Морських Сил Збройних Сил України», — йдеться в Указі Президента України №367/2023 від 2 липня 2023 року.

Нагадаємо, що 24 червня 2022 року 10-й бригаді було присвоєне ім'я Героя України полковника Ігоря Бедзая, колишнього командира бригади, що була єдиною військовою частиною Збройних Сил України, що у 2014 році вивела з окупованого Криму свою бойову техніку. Ризикована операція з порятунку літаків та гелікоптерів була проведена саме під керівництвом Бедзая.

Сьомого травня 2022 року, Ігор Бедзай, заступник командувача ВМС з авіації, загинув під час виконання бойового завдання, у складі екіпажу гелікоптера Ми-14, від ракети російського винищувача.