Одеський ТЦК очолив один з найкращих бойових командирів

Одеський ТЦК очолив один з найкращих бойових командирів

Командир 14-ї механізованої бригади імені князя Романа Великого призначений начальником Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Полковника Олександра Охріменка призначено наказом Головнокомандувача Збройних Сил України генерала Валерія Залужного, який назвав нового керівника Одеського ОТЦК та СП одним з найкращих військових командирів. Тепер його головне завдання — мобілізація.

Охрименко

«Олександр — бойовий офіцер, який знає армію зсередини, чітко розуміє потреби на фронті та неодноразово демонстрував відданість військовій справі та Батьківщині», — повідомив Валерій Залужний у забороненій для використання у ЗСУ соцмережі — у телеграм-каналі.

Охрименко в Збройних Силах України з 2002 року. У 2006 році закінчив Одеський інститут сухопутних військ із відзнакою та був призначений у 72-у окрему механізовану бригаду. Службу проходив на посадах командира взводу, командира роти, начальника штабу батальйону. З перших днів брав участь в АТО. У серпні 2014 року під час виходу з так званого ізваринського котла потрапив у російський полон, з якого був звільнений за тиждень. Далі проходив службу у новосформованому батальйоні у 30-й та 53-й окремих механізованих бригадах.

У 2015 році вступив в «академію». У вересні 2016-го повернувся у 72-у бригаду на посаду командира механізованого батальйону. Потім проходив службу у командуванні Сухопутних військ де відповідав за територіальну оборону. У жовтні 2021 року був призначений командиром 14-ї окремої механізованої бригади.



Нагадаємо, що у травні цього року ДБР відкрило кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем під час мобілізаційних заходів попереднім начальником Одеського обласного ОТЦК та СП полковником Євгеном Борисовим.

Крім того, ДБР перевіряє інформацію у ЗМІ щодо невідповідних заробітку статків родини посадовця. Відкрите кримінальне провадження за фактом зловживання посадовцем службовим становищем в умовах воєнного та незаконного збагачення (ч. 5 ст. 426-1, 368-5 КК України).