Як 3-тя штурмова розпочала контрнаступ на Бахмуті (ВІДЕО)

3 ошбр

Це наша задача-максимум, цю х*йню треба взяти? — Так! — То ми візьмем! — штурмовики 3-ої бригади зачищають ворожі бліндажі, закріплюються на позиціях та знищують ворога...

До вашої уваги перша частина трилогії «Наступ», в рамках якої пресслужба покаже контрнаступальну операцію 3-ої окремої штурмової бригади ЗСУ на Бахмутському напрямку.

На відеокадрах ви побачите, як на початку травня бійці 3-ої ошбр захоплюють ворожі позиції, просунувшись на ділянці шириною 3 км та глибиною 2,6 км.

Штурмовики зачищають ворожі бліндажі, здійснюють закріплення на позиціях, знищуючи живу силу ворога та беручи в полон окупантів. Крім того, бійці здобувають трофеї у вигляді техніки й озброєння, зокрема було захоплено великокаліберний кулемет «Утьос». Також оперативно евакуюють поранених побратимів, яких підхоплює медевак, надаючи необхідну першу допомогу.



У фільмі показано, як працює штаб, що в онлайн режимі керує операцією, взаємодіючи із підрозділами, залученими до виконання бойових задач на полі бою. На відео ви побачите стрілецькі бої з ворогом на відстані кількох метрів, роботу важкої бронетехніки та БМ-21 «Град», фрагменти першого допиту полоненого та ворожу піхоту, яка під потужним натиском бійців 3-ої ошбр тікає з поля бою.

В результаті проведеної бойової операції бійці Третьої штурмової розбили 6-ту та 8-му роти 72-ї мотострілецької бригади РФ та бригадну розвідку, взявши в полон значну кількість окупантів. Бійці також знищили багато бойових броньованих машин ворога. Серйозних втрат зазнав третій штурмовий загін ПВК «Вагнера». Контрнаступ Третьої штурмової бригади триває.



Третя окрема штурмова бригада Сухопутних військ ЗСУ була сформована як добровольчий підрозділ у перші дні повномасштабного вторгнення ветерами ОЗСП «Азов» НГУ та представниками Азовського руху. 9 березня загін був розширений до полку «Азов» у складі Збройних Сил України, а згодом реформований в окремий підрозділ ССО «Азов» ЗСУ. У січні 2023 р. ССО «Азов» перейшов до складу Сухопутних військ та був розширений до бригади.