Турецький екіпаж послав російський корабель

368

Сьогодні Міноборони РФ повідомило, що приблизно о 6:40 екіпаж патрульного корабля ЧФ РФ «Василий Быков» примусово зупинив у Чорному морі суховантаж Sukru Okan під прапором Палау, що прямував в український порт Ізмаїл. Але насправді це брехня.

Росіяни написали в офіційному каналі, що нібито «примусили корабель зупинити хід попереджувальною стріляниною і з гелікоптера Ка-29 висадили свою доглядову команду».

Турецький екіпаж послав російський корабель

Проте насправді МО РФ збрехало про успішний огляд судна, повідомляє InformNapalm з посиланням на дані об'єктивного контролю, який надали моряки одного із суден, що спостерігали за цією подією з відстані.

Повідомляється, що судно Sukru Okan не підкорилося вимогам рашистів застопорити хід, а просто тимчасово змінило курс у напрямку берега — територіальних вод Туреччини. Ніякого гелікоптера не було і попереджувальних пострілів теж. Були тільки погрози росіян у радіоетері. На борту Sukru Okan перебував турецький екіпаж, який «поклав болт» на погрози й не підкорився. Тож рашисти збрехали про «успішний огляд» судна.