Спритний громадянин приватизував будівлю ТЦК

Соборний РТЦК та СП

До суду направлено обвинувальний акт стосовно громадянина України, який обвинувачується у шахрайському заволодінні будівлею військового комісаріату у місті Дніпро.

«Встановлено, що у березні 2020 року, керівник комерційного підприємства, діючи з корисливих мотивів, свідомо використав рішення Господарського суду м. Києва, що втратило юридичну силу, та, шляхом обману, зареєстрував за собою 50 % права приватної власності на будівлі та споруди Соборного районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦК та СП) м. Дніпра (в минулому — Жовтневого районного військового комісаріату)», — повідомляє пресслужба спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Громадянин обвинувачується у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України). Внаслідок його дій, державі в особі Міністерства оборони України завдано збитків на понад 5 млн гривень.

Відомство нагадує, що вказане військове містечко повернуте у власність держави постановою Центрального апеляційного господарського суду від 23 червня 2022 року.